skip to Main Content

Mijn top 4 favoriete interieurtijdperken

2010 Op maat gemaakte meubels

Met de toegankelijkheid van slimme technologie en de bloeiende e-commercemarkt is goed ontwerp vrijwel voor iedereen beschikbaar geworden. Dit heeft geleid tot een breder scala aan keuzes en een diverser scala aan stijlen, waardoor individuen hun voorkeuren op het gebied van interieurontwerp kunnen verkennen en uitbreiden.

Hoewel veel interieurs inspiratie putten uit eerdere designtrends, is een stijl die recentelijk aan populariteit heeft gewonnen het industriële interieurontwerp. Geïnspireerd door de verbouwing van pakhuizen, fabrieken en hoge appartementen met hoge plafonds, maakt deze stijl gebruik van grondstoffen en aardse kleurenpaletten, terwijl het oorspronkelijke doel van het gebouw behouden blijft, wat resulteert in prachtige en leefbare huizen.

De evolutie van interieurstijlen in de afgelopen eeuw was opmerkelijk, gedreven door inspirerende ontwerpers, innovatieve technologische ontwikkelingen en revolutionaire materialen. Vooruitkijkend beloven de komende tien decennia nog meer opwindende vooruitgang waarvan wij en de wereld getuige kunnen zijn.

1990 Minimalisme

Na de flamboyante en extravagante interieurtrends van de jaren tachtig werd eenvoud synoniem met verfijning. Designtrends verschoven naar het omarmen van de basis, met een sterke nadruk op het creëren van gezellige en uitnodigende huizen.

In de jaren negentig was er een toename van doe-het-zelf-projecten, aangewakkerd door de toename van interieurontwerp en doe-het-zelf-shows op televisie. Deze shows boden inspiratie en motivatie voor individuen om aan hun eigen inspanningen voor huisverbetering te beginnen. Zelfs degenen met een beperkte voorkennis vonden bemoediging, omdat ze beseften dat ze inderdaad nieuwe vaardigheden konden leren en ontwikkelen.

1950 Modern uit het midden van de eeuw

de opkomst van Scandinavisch meubilair speelde een belangrijke rol in de modernistische beweging. Geïnspireerd door de Scandinavische regio’s, waar de winters koud en kort zijn, werd de wens dat interieurs zowel gezellig als licht zouden zijn een centraal thema van deze trend.

In de naoorlogse periode was er een grotere vraag naar betaalbaar meubilair. Dit leidde tot de productie van stukken met behulp van goedkope maar duurzame materialen. De ontwerpen kozen voor een neutraal kleurenpalet en omarmden minimalistische vormen en functionele ontwerpprincipes.

Deze praktische overwegingen leidden tot een nieuwe standaard van ingetogen elegantie, gekenmerkt door een voorkeur voor lichtere tinten, strakke lijnen en open indelingen.

1950 Scandinavisch ontwerp

Het ontstaan ​​van Scandinavisch meubilair markeerde een belangrijk hoofdstuk binnen de modernistische beweging. Geworteld in de Scandinavische regio’s, waar korte, koude winterdagen de overhand hadden, werd het verlangen naar interieurs die zowel warmte als helderheid uitstralen van cruciaal belang voor deze trend.

De naoorlogse omstandigheden stimuleerden de vraag naar toegankelijk meubilair, wat leidde tot de productie van artikelen vervaardigd uit kosteneffectieve maar toch veerkrachtige materialen. Door vast te houden aan een neutraal kleurenpalet en minimalistische principes van vorm en functie, belichaamden de ontwerpen eenvoud en bruikbaarheid.

Deze pragmatische overwegingen luidden een nieuw niveau van verfijnde eenvoud in, gekenmerkt door een voorkeur voor lichtere tinten, strakke lijnen en ruime indelingen. In deze periode lieten invloedrijke ontwerpers ons kennismaken met ingetogen maar verfijnde stukken, zoals de iconische Statement Chairs.

Back To Top
Zoeken